< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Om oss

Peter Hvidberg och några av hans vänner grundade American Sports Outlet Company i Danmark redan 1999. Idén växte fram ur frustrationen med befintliga återförsäljare, som tog så mycket som 1000 euro för en uppsättning utrustning och erbjöd mycket lite kundservice - en förändring måste ske! En grupp entusiastiska entreprenörer visste att de kunde göra bättre och startade företaget. Efter ett år köpte Peter 100% av bolaget.

I början förvarade Peter företagets utrustning och artiklar i sin källare, och staplade skor på hans lilla lägenhetsbalkong. Han hyrde senare ett 16 m3 stort förvaringsrum där axelvaddar och hjälmar var staplade från golv till tak. Nu, tio år senare, har American Sports Outlet ett 700 m2 lager och ett 250 m2 rent och väl upplyst showroom där varorna presenteras för kunderna.

Tillväxten i företaget har speglat tillväxten av amerikansk fotboll i Danmark. År 2000 fanns endast 400 registrerade fotbollsspelare. Idag har det danska amerikanska fotbollsförbundet nästan 5000 medlemmar. American Sports Outlet kan stolt säga att de har spelat en roll i denna ökning genom att leverera kvalitetsutrustning och service till mycket förmånliga priser.

Personen bakom företaget

Peter 'Burger' Hvidberg är först och främst ett fotbollsfan. Han har haft en anrik fotbollskarriär med Herlev Rebels och det danska landslaget; i själva verket hjälpte han att grunda Rebels bollklubb 1989. Den 17-åriga pionjären hade då hittat en sport som skulle förändra hans liv:

  • Sporten räddade mig från en grov och farlig miljö som jag levde i på den tiden, minns Peter.
  • Istället för att springa runt på gatorna, hade jag nu ett kamratskap, ett enat team, något att kämpa för. Amerikansk fotboll hjälpte mig enormt mycket.

Sedan dess har Peter Hvidberg varit 100% engagerad i sporten. På planen var han en tuff spelare på linjen, fruktad av sina motståndare. Men han var också en lojal, stödjande lagkamrat som han aldrig missade en träning och denna lojalitet och detta engagemang är nu inriktat på American Sports Outlets kunder.

Att äga och arbeta med American Sports Outlet är verkligen ett arbete som Peter brinner för, och han är mycket engagerad i de dagliga uppgifterna i företaget. Om du ringer Outlet, är chansen att Peter eller hans fru Lisa, som också är en viktig del av företaget, kommer att svara i telefon, och hantera din begäran eller fråga direkt. Detta garanterar en ärlig och kvalificerad kundservice från en fotbollsspelare med 20 års erfarenhet. Peters personliga engagemang är inte är en ekonomisk nödvändighet som det en gång var, utan numera en representation av Peters uppskattning och kärlek till fotbollsgemenskapen.

Företagets värderingar

Bra service, och direkt, ärlig kommunikation är de två viktigaste värderingarna för American Sports Outlet. Ambitionen för företaget att ha en förtrolig och vänskaplig relation med kunderna.

Detta återspeglas i företagets priser, för att säkerställa realistiska förväntningar mellan köpare och säljare och i händelse av klagomål och/eller återlämning av inköp.

Dessutom anser American Sports Outlet att näringslivet och utvecklingen av sporten går hand i hand. Därför har företaget satsat och stött skapandet av internetbaserade fotbolls-communities, rookie-aktiviteter för att locka nya spelare.

Vårt mål att amerikansk fotboll ska växa i Europa.

Peter om fotboll

Bästa minne som spelare?

Att spela i landslaget. Att få känna lagandan med de bästa spelarna i landet, det var mycket speciellt.

Bästa minne som fan?

När jag var och tittade på min första college-match, Kansas State vs Missou Tigers tror jag. Jag satt vid 50-yards linjen och stämningen var galen. Det slog alla NFL-matcher jag hade sett fram tills dess.

Favoritlag?

Jag är ett Redskins-fan. Ett naturligt val för en offensiv linjespelare som idoliserade Hogs.

Favoritspelare?

Det finns många. Lawrence Taylor var helt grym. På egen hand förändrade han hur matcher spelades. Han är given. Men efter att personligen ha träffat Armani Toomer, blev jag också en stor beundrare av honom. Han är en otroligt vänlig och jordnära person.